tisdag 2 januari 2018

Börje säljer magrutor på loppis.

Jag tycker om att gå på loppis. Oftast är det inte för att handla, utan mest för att studera kunderna och utbudet, och kanske jaga lite serietidningar. En kul grej jag såg i helgen var två gamla uppstoppade vampyrer i full storlek. Jag visste inte att det fanns en marknad för avdankade vampyrer.

Begagnad rakapparat? Nej tack, det finns nog roligare metoder än så om man vill ha munherpes. Hemlagade musikkassetter med ”Stormskärs-Maja och andra lugna låtar”? Jag tror det bryter mot någon paragraf i lagen om upphovsrätt. En stor mapp som är proppfull av sockersöta bilder på Britney Spears... Här har någon varit besatt, minsann.

Jag brukar ibland fantisera över historien bakom vissa saker jag får syn på. En gång såg jag ett s.k. Ab Shocker-bälte, som brukade säljas på TV-shop*. Ab-Shocker är ett bälte man sätter runt magen som ger elektriska chocker till magmusklerna, och med detta ska man utan minsta ansträngning på nolltid få tvättbräda likt Hugh Jackman. Rena lurendrejeriet. Det var säkert Börje, 57 år, som såg detta på internet och drömde sig tillbaka till sin ungdom. Nu kunde Börje igen få tillbaka sin sixpack han hade sommaren då han fyllde 18, utan ansträngning dessutom! Han hade använt bältet några veckor utan resultat, tillsammans med en tolvpack, Bingolotto och Sommarkrysset på TV4, och då han skulle begära pengarna tillbaka så fanns inte ens företaget han köpt det av. Börje hade blivit grundlurad, och i ett utbrott av ömsom gråtattacker och ömsom vredesmod skulle han bränna upp helvetesapparaten. Börje hade redan tagit fram bensin, tändstickor och marshmallows, men frugan övertalade honom i stället att sätta ut den på lopptorg, tillsammans med hennes samling av underliga glasfåglar och muminmuggar. Kanske det var Börje som hade samlat på bilderna av Britney oxå, vem vet…?

Vid kassan på ett ställe såg jag en kuf som köpt en hel drös med gamla dansbandskassetter. En sån lyckans ost. Jag hade mer än gärna köpt dessa. Där fanns t.o.m. en kassett av Albatross. De hade passat bra i mina gamla Saabar. En albatross är betydligt bättre än nån vanskapt glasfågel.

För övrigt har jag svårt att släppa de här vampyrerna, och funderar fortfarande om någon köpt dem, och i så fall vem, till vad de ska användas, och om de får ett bra hem? Jag hoppas bara inte det blir så okontrollerbart att jag själv måste gå och köpa dem. Vad fanken skulle jag med dem till?

Jag tycker förresten att Börje verkar vara en cool kille, honom kunde man kanske stifta mer bekantskap med någon gång.

*jag minns det från då man slötittat på TV-shop för längesen. Detta fenomen hittade jag efter lite googling oxå på *trumvirvel* Wal-Mart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar