tisdag 2 januari 2018

Procentbulla och överste Sandels.

Jag satt just och slog in julklappar, och kom på att jag inte ätit något sen lunch. Alla som bor i Smedsby vet att Piffi säljer procentbulla på kvällskvisten, dvs. bulla som inte gått åt under dagen till rabatterat pris. Är man sugen på något gott om kvällarna kan man alltid knalla dit och köpa av det. Så det tänkte jag nu med.

Jag knallade iväg dit i ett par utslitna mjukisbyxor och en fleecejacka som var ny ca 2004. I affären tog jag åt mig några procentgrisar, och kom sen på att det skulle vara gott med en öl ikväll oxå. Eftersom jag inte hade öl hemma, gick jag och tog en burk av överste Sandels heliga. Då jag betalade konstaterade jag att jag inte hade nån plastkasse med mig, och numer får man ju inte de där små påsarna gratis från kassan heller. Nåja, det gör nu inget.

Väl ute ur affären började jag tänka att det här måste se ganska dumt ut. Här går jag, med en ölburk i ena handen, en påse procentgrisar i andra handen med en gul 30 %-lapp på, mjukisbyxor som skulle ha kastats bort för ett år sen på benen och på överkroppen en fleecejacka som totalt tappat formen, ser ut som en hösäck och har stora noppor till förbannelse så den ser riktigt gräslig ut. Att trycka ner något i fickorna gick inte, för de i jackan är alltför små och hade jag satt något i byxfickorna så skulle de ha ramlat av mig.

Ungefär där Paulsvägen möter cykelvägen som går ner till gamla riksvägen halkade jag till. Jag hölls på benen, men överste Sandels flög ur handen och rullade ner mot gamla riksvägen. Han hann inte många meter innan jag fick tag i honom, som tur var.

Om någon i byn alltså har sett ett spöke ikväll som kommit vandrandes med procentbulla i handen och jagat en ölburk på Johansvägens förlängning var det bara jag. Men det var riktigt god procentbulla ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar