onsdag 3 januari 2018

Vilse bland grönkål och kolloidalt silver i bloggvärlden.

Just nu känner jag starkt för att skriva något av det vanliga tramsandet, men inspirationen tryter. Kanske man skulle skaffa inspiration genom att läsa vad andra skriver? T.ex. (finlands)svenska bloggar? Försöka duger.

Jag tar sats och dyker in i bloggvärlden, och det som öppnas för mig nu är ett enormt virrvarr av allt möjligt. Det är köksrenoveringar och stickning, alkoholpolitik och fylltårtor, slöa dagar och aktiv livsstil, inredning, blomsterlökar och maskrosbarn med mera. Här står något om ett barn som kanske ska få öl. Visst, alla vet ju att öl är bra, men åt barn.. ? Nu ser jag att det inte alls står öl, det står öi som är förkortning för öroninflammation. Men det är inga problem, för öi kan botas med ks. Vad är det förkortning av då, kålrotssaft? Det är tydligen kolloidalt silver. Det ante mig. Nej, treåringar som dricker öl och ks är jag inte intresserad av att läsa om just nu.. Jag måste byta kategori.

Yoga! Det här har jag seriöst tänkt pröva någon gång. Då man är flexibel som en tallstock och överväger att hyra in personal varje gång man ska frisera tånaglarna kanske det vore bra att pröva något sånt. Men nu var det skrivinspiration jag skulle ha.

Matlagning är roligt, och alltid ett säkert kort att läsa om. Kanske jag skulle skriva om mat? Här är recept på något som innehåller potatismjöl, kokosolja, bikarbonat och… eterisk olja?! Låter föga aptitligt. Vänta nu, det är tydligen inte alls mat, det är recept på hemlagad deodorant. Hmm.. Grönkål, rödkål, vitkål, brysselkål, grillkol och surkål… Pepparkakor med persimon? Jag vet inte ens vad persimon är för något.

Det här går inte. Jag är en alltför enkelspårig person för den här delen av världen.

Undrar just hur min egen bloggpresentation skulle se ut. "32-årig byråkrat med stark böjelse för bokföring. Kuddarna i min soffa är oarrangerade och matchar inte färgen på gardinerna. Ibland kör jag fortare än hastighetsbegränsningen, och våldsamma Tarantino-filmer är nära mitt hjärta. I min blogg hittar du ohälsosamma matrecept som vägkost på din ljuvliga resa mot åderförkalkningens förlovade land. Edward Blom är min idol."

Det skulle nog inte ha någon vidare genomslagskraft. Nu måste jag ta en promenad för att smälta allt jag läst, och ta en varm mössa på mig så inte jag också får öi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar